Søk på stikkord

Enøk i hjemmet

Fyring med pellets

Pellets er biobrensel som er presset under høyt trykk til små sylindrer med diameter 3-5 mm. Trepellets har en brennverdi på 3 kWh/liter. Den høye brennverdien i forhold til volumet og mulighet for automatisk og døgnkontinuerlig fyring, gjør trepellets til et interessant alternativ for oppvarming av boliger i fremtiden.

Pelletskamin er et godt alternativ til vedovn og parafinkamin og kan også være et alternativ til sentralvarme i boliger. Den største fordelen er at pelletskaminen brenner døgnkontinuerlig uten behov for særlig tilsyn. Pelletskamin har innebygget lagertank, automatisk innmating av pellets og styrt lufttilførsel. Glassdør i fronten gir dekorativ peisvirkning og enkel inspeksjon. Pelletskaminen utnytter 85-90% av varmen i pelletsen. Det skyldes den kontrollerte forbrenningen med automatisk mating og regulert lufttilførsel. Ønsket temperatur reguleres med en romtermostat. Pelletskamin kan også fås som peisinnsats.

Det finnes egne pelletskjeler med mater og brenner. Enkelte oljekjeler kan også bygges om og utstyres med mateskrue og brenner. Dermed kan sentralvarmeanlegg på en relativ enkel måte utnytte biobrensel.

< forrige | neste >

[Kilde: Brosjyren "Enøk i hjemmet" utgitt av NVE 1999]

Annonse:

_______________________________________________

Nettansvarlig: Gaute Øvereng

Enøk-senteret Møre og Romsdal AS, Hovdebygda, 6150 Ørsta
Tlf. 700 60 000

Copyright 2003-2006 Enøk-senteret AS