Søk på stikkord

Tett trekken rundt vinduer og dører

Mer enn halvparten av energibruken i boligen går til romoppvarming. Det er derfor viktig å ta vare på varmen inne i boligen og sørge for at minst mulig forsvinner gjennom utettheter. Derfor bør du sørge for at vinduer og dører tetter godt til karmen. Da vil også komforten inne bli bedre.

For at vinduer og dører skal tette godt til karmen må det være tetningslister mellom karm og ramme. Nye dører og vinduer blir levert med tetningslister, og de bør være godkjent av Norsk Dør- og Vinduskontroll. Når dører og vinduer blir montert er det meget viktig at dette gjøres korrekt.

Selv om det er montert tetningslister, kan det trekke fra vinduene eller dørene. Det kan skyldes at tetningslistene er feil montert, at de er gamle eller at boligen "har satt seg" over tid. Dersom det er dugg og rim på vinduet vinterstid, kan det være at vinduet ikke er tett. For å finne ut om et vindu (dør) trekker kan du plassere et stearinlys ved vinduet vinterstid (husk at ovner i nærheten må være kalde). Blafrer og renner lyset er det et tegn på trekk.

| neste >

[Kilde: Brosjyren "Tett trekken rundt vinduer og dører" utgitt av NVE 1999]

Annonse:

_______________________________________________

Nettansvarlig: Gaute Øvereng

Enøk-senteret Møre og Romsdal AS, Hovdebygda, 6150 Ørsta
Tlf. 700 60 000

Copyright 2003-2006 Enøk-senteret AS